23 september


SCHUTTERIJ "VRIENDENKRING"

KONINGSCHIETEN 2018

2018

 

 

 

 

Wie volgt Elly op als koning(in)

 

 

Het eerste weekend na 1 oktober is het weer zover, de laatste kermis in de regio, de overbekende Leuthse kermis. Twee weken voorafgaand aan dit evenement wordt jaarlijks de strijd aangegaan voor het koningschap van de Leuthse schutterij Vriendenkring. Wie volgt Elly op, die samen met Jos een geweldige invulling hebben gegeven aan hun koningsjaar. Met als hoogtepunt Leuthse kermis maandag, een happening die zijn weerga nauwelijks kende.

Voor het aanstaande 100 jarig jubileum is een jubileumvlag ontworpen, die aanbevolen wordt mede met het oog op het aanstaand 100 jarig jubileum volgend jaar. Deze vlag kan door alle inwoners besteld worden.

Het programma voor zondag 23 september ziet er als volgt uit:

Om 13.45 uur is het appÚl voor de schutters en kunnen zij hun schietnummers afhalen op vertoon van een geldige ID. Zoals al jaren gebruikelijk is, dienen de schutters die mee willen doen met de wedstrijd, mee te lopen tijdens de rondwandeling.

Om 14.00 uur is het vertrek en worden het keizerspaar, koningspaar en jeugdkoningin afgehaald.

Omstreeks 14.45 uur is dan het openingsschot door de burgemeester of diens plaatsvervanger. Uiteraard wordt deze middag ook gestreden om het jeugdkoningschap.  Nadat er bekend is wie de nieuwe koning(in) is, zal een vendelhulde gebracht worden op het schietterrein. De hele middag wordt muzikaal opgeluisterd door muziekvereniging D.E.S.
 Vanaf 17.00 uur wordt het koningsschieten muzikaal opgeluisterd door The Band in de Vriendenkring tot 22.00 uur.

 

 Graag tot ziens op zondag 23 september

Bestuur Schutterij Vriendenkring

 

 

                  


De pagina is gereviseerd op 1 september 2018